vineri, 13 ianuarie 2017

Cartofi copti cu umplutura de branza si porumb


Pfuoiii, o fi de la nametii de afara, o fi de la ger, o fi de la cana de vin fiert....nu stiu de la ce o fi dar tare greu mi-e în ultima vreme să scriu retete. Tiii, ce bine ar fi dacă s-ar scrie singure . Si nici macar nu pot da vina pe faptul ca m-am plictisit de blog, pentru-ca nu e asa...ma gandesc mereu ce sa mai gatesc si sa pozez frumos poate poate va inspirati. Insa cand vine vorba de scris....s-a terminat bucuria. 

Si dacă tot m-am pornit, haideți să vă arăt niste cartofi copti, cu umplutură de brânză, la cuptor. Reteta i de asta toamnă, asa....


Ingrediente:

4 cartofi, 
100 gr branza (după gust. Eu am folosit cascaval de casa)
100 gr porumb boabe (din conserva),
1 ceapa, 
1/2 ardei gras rosu, 
sare, piper



Preparare: 
Spalam cartofii, îi stergem cu un prosop de bucatarie si-i asezam in tava pentru cuptor, pe hartie de copt. tropim cu ulei si asezonam cu putina sare. 
Dam tava la cuptor aproximativ 20 minute, după care-i scoatem si-i taiem in jumatati (pe lungime)

Cat se racesc cartofii pregatim umplutura. 

Taiem branza cubulete mici . 
Ceapa o curatam si o tocam si pe ea marunt. 
La fel procedam si cu ardeiul. 
Cu o lingura scoatem miezul de la cartofi si-l adaugam peste branza. 
Adaugam si boabele de porumb scurse.
Condimentam cu sare si piper si amestecam .

Umplem fiecare ”coaja ” de cartof cu acest amestec si dam din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute. 

Sunt absolut delicioase. 
Daca vreti o masa mai bogata, merg de minune langa o friptura, dar si alaturi de o salata. 


 S-aveti pofta !

Un comentariu:

Stefy spunea...

in sfarsit reteta. tare buni au mai fost!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...